Wouter Widlund
Senior Consultant

BIO

Wouter heeft een grote interesse in de drijfveren van mensen in hun professionele carrière. Binnen de executive search zoekt hij naar wegen om steeds weer de perfecte match tot stand te brengen tussen kandidaat en opdrachtgever en op die wijze toegevoegde waarde de creëren voor mens en organisatie.

Wouter studeerde sociaaleconomische geschiedenis aan de VU in Amsterdam en volgde een MBA aan de Rotterdam School of Management. Hij startte zijn loopbaan als diplomaat en was actief op het ministerie in  Den Haag en in o.a. Centraal Afrika en de Verenigde Staten. Niet alleen werkte hij in verschillende culturen onder soms uitdagende omstandigheden, Wouter werkte ook op hoog ambtelijk en ministerieel niveau, en met vertegenwoordigers van denktanks en het bedrijfsleven. Na zijn carrière in de diplomatieke dienst maakte Wouter de overstap naar executive search in de publieke sector binnen Van Der Hoef & Partners. In 2016 maakte hij de overstap naar Holtrop Ravesloot waar Wouter zich richt op topposities in de private sector. 

In de complexe organisatie van de diplomatieke dienst leerde Wouter ook hoe organisaties beter tot hun recht kunnen komen; met minder bureaucratie en meer aandacht voor de medewerkers, en goed management. In de executive search vond hij een manier om hierop voort te bouwen en bovendien het netwerken ook commercieel in te zetten. Daarbij speelt een gezonde verwondering over de interactie tussen mens en organisatie altijd een voorname rol.

Wouter is buiten zijn werk een fanatiek fietser en schaatser, getrouwd en de gelukkige vader van twee zoons en een dochter.